Projecte educatiu

El nostre mètode d’aprenentatge es basa en allò més característic dels infants en els seus primers anys de vida: l’experimentació, l’observació i la manipulació. Així doncs, la participació dels nenes i nenes en el seu procés d’aprenentatge rep un pes important.

Per a nosaltres l’ensenyança és una activitat conjunta, compartida, que assegura que l’infant vagi coneixent i es vagi fent progressivament seu el món que l’envolta i, a la vegada, es vagi coneixent a si mateix. Així doncs, l’escola esdevé un context ideal per al seu propi desenvolupament, tot generant les condicions per tal que els alumnes puguin superar, amb èxit, tots els reptes que dia rere dia poden anar trobant, tot creant una imatge de si mateixos positiva i que es fonamenta en la seguretat en les seves capacitats.

Emmarcats dins el nostre projecte educatiu es troben les diverses aules on els petits infants desenvolupen les seves capacitats segons les edats:

  • P0: la nostra programació en els nadons es basa en un món de sensacions, on els més petits estableixen una sèrie d’hàbits que els ajuden i enforteixen el seu benestar personal.
  • P1: a mesura que van creixent comencen, a partir de les activitats proposades, a experimentar amb tots els objectes que els envolten.
  • P2: un cop passat el primer any de vida, els infants exerceixen un altre rol i és aquí on el nostre equip educatiu intervé mitjançant projectes educatius. A partir d’aquests projectes els infants poden començar a interactuar amb les mestres i esdevenen petits exploradors en un món que desconeixen però que comencen a saber que en formen part. Gràcies a aquests projectes els infants desenvolupen activitats que enforteixen el seu caràcter i aprenen que ells poden fer certes coses i que compten amb l’ajut i l’afecte de les mestres que estan decidides a ajudar-los.

Volem també fer un petit apunt sobre el joc, ja que a la nostra llar esdevé una eina educativa important. A través d’ell, l’infant explora el seu entorn i les persones i els objectes que l’envolten; coordina accions, planifica i, en definitiva, proporciona beneficis per al seu desenvolupament, que creiem necessaris en aquesta primera etapa de la seva vida.

Amb tot això creem un espai ple d’afecte, activitats, dinamització, jocs, … per a compartir i formar part del desenvolupament de l’infant en els seus primers anys de vida. Perquè com a mestres volem ser-hi presents i ser partícips de tot allò que té a veure amb els nostres petits alumnes.