Festes i tradicions

Les festes i tradicions són un eix important en el nostre projecte, atès que ajuda els nens i nenes a relacionar els seus aprenentatges amb l’entorn immediat (festes populars), així com els permet conèixer un seguit de tradicions catalanes, tot gaudint amb els propis companys.

Quines festes celebrarem?

  • Castanyada: a través de la figura de la castanyera i un seguit d’activitats educatives relacionades amb la festivitat (contes, cançons…), els alumnes podran conèixer els diferents elements de la tardor, així com gaudir d’una tradició arrelada en el territori.
  • Caga Tió: un cop entrem a l’hivern és el Tió qui rep la nostra atenció! Dia a dia, ens encarregarem de cuidar-lo i aprendre amb ell un munt d’elements característics del Nadal.
  • Carnestoltes:  és el Carnestoltes i la Vella Quaresma qui encapçalaran una setmana plena de diversió i disbauxa. De la mà dels nostres personatges, podrem entendre les característiques de la festa, així com preparar una disfressa ben esbojarrada.
  • Sant Jordi: durant una setmana els infants podran conèixer la llegenda de Sant Jordi, així com experimentar i gaudir a partir d’activitats lúdiques que aproparan els nens i nenes a una festa tradicional catalana.